סדנת בנייה

למרות שאף פעם לא השתתפתי באחד הקורסים של Hugh Piggot , תמיד חשבתי על להעביר אחד. אני לא חושב שיש צורך בקורס כדי לבנות טורבינת רוח, אך זה מאוד מחזק ומעצים להשתתף בקורס בו יש עוד כמה כמוך, משוגעים לדבר. אפשר לרכוש תוכניות באנגלית ישירות מיו פיגוט (תוכניות שאני ממליץ עליהם מאוד מניסיוני).

אין כרגע קורס נוסף מתוכנן ,אך ניתן לפנות לנועם דותן, או לאולג אורדינסקי, שאוספים שמות של מעונינים בקורס. קורס אופיני אורך שבוע ועולה כ-2500 ש”ח, ובמהלכו בונים טורבינת רוח ומרימים אותה ומחברים למערכת הטענת מצברים. לא כל הטורבינות נבראו שוות, אז אין שום הגיון בלהשוות את המחיר הזה עם מחיר של טורבינה כלשהיא או תוכניות כל שהם בלי פרטים נוספים. לעוד מידע על איך בוחנים טורבינה באופן כללי, ומשווים אותה למוצר אחר, אתם צריכים גרף תפוקה (יו פיגוט מספק הערכה של כ-112 קוט”ש בחודש, או כ-3.7 קוט”ש ביום, ברוח של 5.5 מטר בשניה עבור טורבינה של 2.4 מטר קוטר כפי שנבנת בקורס) וניתן לקרוא למשל פה על איך משווים.

נועם דותן – noam@comet-me.org (קורס קודם שנעם העביר)
אולג אורדינסקי – ordeor@gmail.com 0523-416984


טורבינות רוח קטנות –  בנייה, קנייה . כמה הערות

  • טורבינת הרוח היא אמצעי ייצור חשמל  המתאים –  מצחיק לומר –  למי שהרוח מצויה בשפע באיזורו.
  • מידע רחב על המשאב וניצולו ניתן למצוא פה למשל.
  • כלומר לפני שאתם מתחילים להעביר עיניכם על שורות אלו – זיכרו : הרוח היא המרכיב הכי משפיע על ההגיון שבהקמת טורבינת רוח לשם סיפוק חלק, או כל צריכת החשמל הביתית שלכם.
  • בנוסף, כמות האנרגיה החשמלית אותה אתם צורכים היא המרכיב השני הרלוונטי כאן. כלומר אדם המשתמש בחשמל בביזבוז רב – מזגן ענק, נורות ליבון והלוגן רבות וכו’, לא יכול לצפות לספק אותו אחוז מתצרוכת החשמל שלו כמו כאדם המשתמש בחשמל בחיסכון. דוגמא מוחשית לכך ניתן למצוא בפרסומיו של Paul Gipe שכתב ספרים רבים בתחום, ספרו Wind Power for Home & Buisness מומלץ במיוחד למתעניינים בתחום (כל מי שקורא את הדף הזה סביר להניח).
  • מאוד ממולץ – באתר הזה יש תמונות מפורטות של כל תהליך הייצור. אני הגעתי לפני 4 שנים לתוכניות של hugh piggot מכיוון שהן הכי מקיפות והכי מנוסות שאני מכיר. התמונות האלו הם של אירגון בשם blue energy שבונה טורבינות כאלה בדרום אמריקה. גם בארה”ב – בקולורדו בונים אותם, בבריטניה, באפריקה ועוד.
  • דברים קודמים שכתבתי בקשר לקורס שהתרחש באילת : הגודל המקסימאלי של טורבינה שניתן לבנות בטכנולוגייה אותה תרכשו בקורס, או לפחות הגדולה ביותר שנבנתה באותה טכנולוגייה, היא טורבינה בקוטר של 17 רגל  – 5.18 מטר, 3 שבועות של בנייה ע”י קבוצת otherpower בקולורדו ארה”ב, שנותנת 1500 וואט ברוח של 7.5 מטר לשניה, ונמדדה תפוקה של 3800 וואט ממנה ברוחות חזקות יותר.

4 Responses to סדנת בנייה

  1. נתן טליה says:

    איך בונים את זה!!!!!!!!!!!

  2. חנן says:

    הי נתן, זה לא מסובך במיוחד – אני מציע שתרכוש תוכניות של Hugh Piggot , יש לינק למעלה, אך הנה הוא שוב http://www.scoraigwind.com/axialplans/recipecontents.htm

  3. אהרן says:

    לפני כשנה הדפסתי מאמר שלך ובו קישור לחובבי טורבינת רוח שבארצות הברית
    מאחר שזו הדפסה אינני יכול להגיע לאתר.
    אודה אם תשלח לי לינק לאתר

    (התחלתי לבנות אין לי זמן )

    תודה
    אהרן

  4. חנן says:

    אני מניח שאתה מתכוון ל-
    http://www.otherpower.com
    חברה נהדרים!

Leave a Reply

Your email address will not be published.