כל מה שאני יודע לבנות , למדתי בקלוב התעופה לישראל , במועדון ר“ג
מאז גיל 11 אני בונה טיסנים , ומתחרה בטיסנים חופשיים, תחביב שאחר כך לקחתי לכיוון טורבינות הרוח הקטנות כפי שמוצג באתר/בלוג הזה.
תוכלו למצוא למטה הוראות לבניית אחד הדגמים החביבים עלי – ה”פרפר” – מסוק מונע גומיה.
ועוד תמונה מהתחרות גלשונים השנתית שהתרחשה בפסח 2011 ליד באר שבע
למי ששוקל/ת אם לרשום את הבת/בן לחוג טיסנאות – תרשו לי להמליץ לכם בחום! בקלוב התעופה לישראל – המקום היחיד ללמוד טיסנאות מקצועית ותחרותית בישראל! (מכיתה ד’ ומעלה). בוגרי קלוב התעופה בתמונה הזו הם מעצבים, מהנדסים ובעלי עסקים, ואני חושב שהעיסוק בספורט ומלאכת הטיסנאות תרמו לזה את חלקם.
והוראות בניית הפרפר כפי שהבטחתי:
חנן שלום רב, אני משוטטת באתר מאוד מתלהבת מהשפע של הידע והאפשרויות
מנסה למצוא טלפון ליצירת קשר איתך ולא מוצאת
המרכז לחינוך מדעי בגליל העליון מקיים יריד סביבתי וארצה להתייעץ איתך
אני ב 0545974313
הי סמדר,
אני לא שם טלפון בכוונה. בכל מקרה – אני לא נמצא בארץ בחצי שנה הקרובה, אז אם תרצה המייל שלי הוא
hanan ב-ecoop.org.il
אני אשמח להמליץ על חבר בצפון (צבעון, באזור שלכם) שעוסק בתחום יותר זמן ממני ויוכל לייעץ לך בשמחה. אוכל להעביר לו את המספר?
חנן.
חנן שלום, אנחנו בכפר ורדים(צפון לא רחוק מצבעון) מעוניינים לעשות טיסניאדה ואשמח אם תעביר לי את שמו של הבחור מצבעון על מנת שאוכל ליצור עמו קשר,כמובן גם את הטלפון או המייל שלו, תודה אורי, אולי אתה חזרת ארצה ותהייה מוכן גם טוב, תודה אורי
שוב לא הזמנתם אותי 🙂
איסי עדיין גורר את עצמו לתחרויות גלשונים ? – כל הכבוד !!!
גילי
האמת – זו היתה פעם ייחודית, בעקבות הזמנה מיוחדת. והעובדה שגם וגמן הגיע, ואז גם אני, הפכה את זה לסוג של איחוד נוסטלגי משהו!
how do rubberband helicopter flies
יש לו שני להבים שמסתובבים לכיוונים מנוגדים בכח הגומיה. הלהבים שלהם מוטים באופן הפוך, כך ששניהם דוחפים כלפי מטה ומעיפים את המסוק למעלה. בנוסף, צריך לדאוג שיהיה מרכז כובד מתחת למרכז העילוי, כלומר נמוך יותר מהמרכז בין שני הלהבים ולכן יש המשך של הגוף (והגומיה) מתחת לרוטור התחתון.